Risotto pieczarkowe PKU

Risotto pieczarkowe PKU

Ryż Loprofin ugotować według przepisu na opakowaniu z odrobiną oleju, soli raz na czas mieszając, pieczarki podsmażyć na masełku i oleju, dodać sól pieprz i odrobinę vegety. Gdy ryż się ugotuje wsypujemy na patelnię i podsmażamy około 3 min. z pieczarkami i cebulką.

Ilość fenyloalaniny: 78,6 mg
Ilość białka: 2 g
Ilość energii: 544 kcal
Dla ilu osób jest danie: 1


Wartość odżywcza przepisu

Tytuł Waga (g) Wartość energetyczna (kcal) Białko (g) PHE (mg)
Loprofin Ryż 500g 100 350 0.6 15
Pieczarka uprawna, świeża 40 10.4 1.6 42.8
Cebula 30 9.9 0.42 18.6
Masło ekstra 10 74.8 0.07 3.2
Olej słonecznikowy 10 90 0 0
Suma wartości odżywczych