Pomidorki zapiekane z warzywami

Pomidorki zapiekane z warzywami

Przepis na 3 porcje

1. Przekrój pomidorki na pół, cukinię pokrój na półksiężyce a cebulę w piórka, posiekaj oliwki.

2. Warzywa obtocz w oliwie, rozłóż na papierze do pieczenia, posyp ziołami i dopraw solą i pieprzem.

3. Piecz pół godziny w 180 stopniach.

4. Upieczone warzywa posyp wegańską fetą.

 

Smacznego 🙂


Wartość odżywcza przepisu

Tytuł Waga (g) Wartość energetyczna (kcal) Białko (g) PHE (mg)
Pomidorki koktajlowe 200 38 1.8 46
Cukinia 150 25.5 1.8 82.5
Cebula czerwona 30 9.9 0.42 18.6
Oliwki zielone 40 52.8 0.56 28
Oliwa z oliwek 15 134.6 0 0
Tymianek świeży 1 1 0.056 2.8
Rozmaryn świeży 1 1.3 0.033 1.65
Greek feta vegańska Violife 50 152.5 0 0
Suma wartości odżywczych