Autor: Redakcja Nutricia
|
Opublikowano:
Przepis na 3 porcje
1. Przekrój pomidorki na pół, cukinię pokrój na półksiężyce a cebulę w piórka, posiekaj oliwki.
2. Warzywa obtocz w oliwie, rozłóż na papierze do pieczenia, posyp ziołami i dopraw solą i pieprzem.
3. Piecz pół godziny w 180 stopniach.
4. Upieczone warzywa posyp wegańską fetą.
Smacznego 🙂
Wartość odżywcza przepisu
| Tytuł |
Waga (g) |
Wartość energetyczna (kcal) |
Białko (g) |
PHE (mg) |
|
Pomidorki koktajlowe |
200 |
38 |
1.8 |
46 |
|
Cukinia |
150 |
25.5 |
1.8 |
82.5 |
|
Cebula czerwona |
30 |
9.9 |
0.42 |
18.6 |
|
Oliwki zielone |
40 |
52.8 |
0.56 |
28 |
|
Oliwa z oliwek |
15 |
134.6 |
0 |
0 |
|
Tymianek świeży |
1 |
1 |
0.056 |
2.8 |
|
Rozmaryn świeży |
1 |
1.3 |
0.033 |
1.65 |
|
Greek feta vegańska Violife |
50 |
152.5 |
0 |
0 |
| Suma wartości odżywczych |
|
|
|
|