Pizza ze szpinakiem, serem i pieczarkami

Pizza ze szpinakiem, serem i pieczarkami

Przepis na 1 placek

 

  1. 1. Przygotuj ciasto na pizzę
  2. 2. Podpiecz sam placek 5 minut w 220 stopniach.
  3. 3. Cebulę pokrój w półksiężyce a pieczarki w plastry.
  4. 4. Na oliwie przesmaż pieczarki, cebulę i szpinak. Posól i smaż 2 minuty.
  5. 5. Zetrzyj ser i wymieszaj z resztą składników. Dopraw do smaku.
  6. 6. Pomidory przesmaż aż zgęstnieją.
  7. 7. Posmaruj podpieczony placek do pizzy pomidorami i nałóż farsz.
  8. 8. Piecz 10 minut w 220 stopniach. 

 

Smacznego! 🍕


Wartość odżywcza przepisu

Tytuł Waga (g) Wartość energetyczna (kcal) Białko (g) PHE (mg)
szpinak 60 13.2 1.56 94.2
pieczarki 60 12.6 1.62 64.2
cebula 30 9.9 0.42 18.6
oliwa z oliwek 10 89.7 0 0
ser edam Violife 40 116.4 0 0
pomidory z puszki 70 14 0.77 38.5
Suma wartości odżywczych