Pizza z cukinią, gruszką i kalafiorem

Pizza z cukinią, gruszką i kalafiorem

Przepis na 1 placek

 

  1. 1. Przygotuj ciasto na pizzę
  2. 2. Podpiecz sam placek 5 minut w 220 stopniach.
  3. 3.Pokrój cukinię w paski, gruszkę w plastry, a kalafiora w plasterki.
  4. 4. Kalafiora gotuj w osolonej wodzie 2 minuty i przesmaż na oliwie z każdej strony.
  5. 5. Gruszkę przesmaż delikatnie na oliwie.
  6. 6. Pomidory przesmaż aż zgęstnieją i dopraw.
  7. 7. Posmaruj podpieczony placek do pizzy pomidorami i nałóż farsz.
  8. 8. Piecz 10 minut w 220 stopniach. 

 

Smacznego! 🍕


Wartość odżywcza przepisu

Tytuł Waga (g) Wartość energetyczna (kcal) Białko (g) PHE (mg)
Oliwa z oliwek 10 89.7 0 0
Cukinia 60 10.2 0.72 33
Gruszka 60 34.8 0.36 25.8
Kalafior 60 16.2 1.44 58.2
Pomidory z puszki 50 10 0.55 27.5
Suma wartości odżywczych