Autor: Redakcja Nutricia
|
Opublikowano:
1. Zrobić ciasto jak na naleśniki.
2. Smażyć na rozgrzanej patelni na oleju.
3. Na zimne lub gorące naleśniki dać jabłka i posypać cynamonem.
4. Zwinąć na pół lub w trójkąt.
5. Usmażyć na oleju na złoty kolor.
6. Po ostygnięciu posypać delikatnie cukrem.
Do tego warto dodać zdrowy sok i kiwi.


Wartość odżywcza przepisu
| Tytuł |
Waga (g) |
Wartość energetyczna (kcal) |
Białko (g) |
PHE (mg) |
|
Mąka pszenna, typ 500 |
12 |
41.64 |
1.332 |
60.12 |
|
Mąka niskobiałkowa PKU |
24 |
91.92 |
0.096 |
4.656 |
|
Jabłko |
120 |
60 |
0.48 |
14.4 |
|
Zamiennik jajka niskobiałkowy PKU 200 g |
10 |
36 |
0.03 |
0.5 |
|
Mleko ryżowe |
50 |
18.5 |
0.15 |
7.5 |
|
Cynamon |
5 |
12.35 |
0.1995 |
7.3 |
|
Cukier |
5 |
19.95 |
0 |
0 |
|
Olej rzepakowy |
10 |
90 |
0 |
0 |
| Suma wartości odżywczych |
|
|
|
|