Naleśniki z jabłkami na ciepło

Naleśniki z jabłkami na ciepło

1. Zrobić ciasto jak na naleśniki.

2. Smażyć na rozgrzanej patelni na oleju.

3. Na zimne lub gorące naleśniki dać jabłka i posypać cynamonem.

4. Zwinąć na pół lub w trójkąt.

5. Usmażyć na oleju na złoty kolor.

6. Po ostygnięciu posypać delikatnie cukrem.

Do tego warto dodać zdrowy sok i kiwi.

 


Wartość odżywcza przepisu

Tytuł Waga (g) Wartość energetyczna (kcal) Białko (g) PHE (mg)
Mąka pszenna, typ 500 12 41.64 1.332 60.12
Mąka niskobiałkowa PKU 24 91.92 0.096 4.656
Jabłko 120 60 0.48 14.4
Zamiennik jajka niskobiałkowy PKU 200 g 10 36 0.03 0.5
Mleko ryżowe 50 18.5 0.15 7.5
Cynamon 5 12.35 0.1995 7.3
Cukier 5 19.95 0 0
Olej rzepakowy 10 90 0 0
Suma wartości odżywczych