Wrapy PKU

Wrapy PKU

Przepis na 4 wrapy

Sposób przygotowania

1. Wymieszaj mikserem mąkę, sól, wodę i przyprawy. Odstaw na chwilę.
2. Posmaruj cieniutką warstwą oleju rozgrzaną patelnię.
3. Przed każdym nalaniem ciasta na patelnie zamieszaj je. Jeśli ciasto jest za gęste dodaj odrobinę wody.
4. Usmaż wrapy około 2 minuty na każdą stronę. Gotowe placki przykryj talerzem aby zachowały elastyczność.

 

Wrapy możesz podać z dowolnym nadzieniem jakie Ci smakuje. Spróbuj propozycji Jerzego Nogala na pastę z awokado albo pastę z buraków.

 

Smacznego 🙂


Wartość odżywcza przepisu

Tytuł Waga (g) Wartość energetyczna (kcal) Białko (g) PHE (mg)
PKU Mieszanka pierogowo-nalesnikowa niskobiałkowa 500g 100 341 0.4 8
Olej rzepakowy 10 90 0 0
Suma wartości odżywczych