Warzywa z imbirem

Warzywa z imbirem

Rozgrzej olej na dużej patelni, wrzuć posiekany imbir i smaż, mieszając, przez 2 minuty. Wrzuć warzywa i smaż przez następne 5 minut. Następnie wsyp cukier i całość zagotuj. Dodaj mąkę niskobiałkową lub skrobię ziemniaczaną rozprowadzoną wodą i gotuj, mieszając, aż sos stanie się gęsty i przezroczysty. Natychmiast podawaj na stół.

1 porcja:
Ilość fenyloalaniny: 61,3 mg
Ilość białka: 1,4 g
Ilość energii: 143 kcal
całość potrawy:
Ilość fenyloalaniny: 245 mg
Ilość białka: 5,4 g
Ilość energii: 571 kcal


Wartość odżywcza przepisu

Tytuł Waga (g) Wartość energetyczna (kcal) Białko (g) PHE (mg)
Por 70 20.3 1.54 93.8
Papryka zielona 100 22 1.1 42
Cukinia 75 12.75 0.9 41.25
Sok ananasowy 60 28.8 0.18 8.4
Olej rzepakowy 45 405 0 0
Mąka niskobiałkowa PKU 10 38.3 0.04 1.94
Czosnek 8 12.16 0.512 21.6
Papryka czerwona 100 32 1.3 50
Imbir 20 69.4 1.824 47.2
Suma wartości odżywczych