Tapioka z brzoskwiniami

Tapioka z brzoskwiniami

Przepis na 10 porcji

 

1. Tapiokę opłucz pod bieżącą wodą na sicie i wrzuć do wrzącej wody.
2. Gotuj na małym ogniu co chwilę mieszając 15-20 minut aż kuleczki staną się przeźroczyste.
3. Dodaj mleko kokosowe i wymieszaj.
4. Do tapioki dodaj sok z cytryny lub limonki i cukier, wymieszaj.
5. Gotową tapiokę przełóż do szklanek lub miseczek.
6. Brzoskwinie zmiksuj na gładki mus i wyłóż na wierzch tapioki.

 

Możesz zamienić brzoskwinie na inne ulubione owoce, pamiętaj tylko aby przeliczyć ilość PHE! 😉 


Wartość odżywcza przepisu

Tytuł Waga (g) Wartość energetyczna (kcal) Białko (g) PHE (mg)
Tapioka perełki 100 346 0.5 25
Mleko kokosowe 100 185 1.6 80
Sok z cytryny 10 3 0.04 1.8
Cukier 10 39.9 0 0
Brzoskwinia w syropie 100 74 0.4 15
Suma wartości odżywczych