Sznycel warzywny

Sznycel warzywny

Marchew i ziemniaki pokroić w kostkę a następnie ugotować w niewielkiej ilości wody. Po ugotowaniu i wystygnięciu dodać mąkę, zamiennik jajka, sól i pieprz. Uformować masę w dwa sznycle i usmażyć na maśle na złoty kolor.

Phe 80 mg, B 2 g, E 208 kcal


Wartość odżywcza przepisu

Tytuł Waga (g) Wartość energetyczna (kcal) Białko (g) PHE (mg)
Marchew 90 29.7 0.9 31.5
Ziemniaki, średnio 50 39.5 0.95 42.5
Mąka niskobiałkowa PKU 10 38.3 0.04 1.94
Masło ekstra 15 112.2 0.105 4.8
Zamiennik jajka niskobiałkowy PKU 200 g 10 36 0.03 0.5
Suma wartości odżywczych