Spring rolls z warzywami*

Spring rolls z warzywami*

W jednej porcji są 4 spring rollsy

 

1. Warzywa pokrój w cienkie paseczki.
2. Zamocz papier ryżowy na kilka sekund w wodzie, połóż go na deskę i układaj na nim wszystkie dodatki.
3. Zawiń warzywa i zioła w papier, tak jak naleśniki lub gołąbki.
4. Przekrój na pół lub na kilka części. Ułóż na talerzu według własnej fantazji.

 

* Możesz dodać dowolnie swoje ulubione warzywa, zioła i owoce. Pamiętaj, aby policzyć je do podaży PHE.

**Jeśli jesz spring rollsy z sosem pamiętaj, aby wliczyć go do podaży PHE.


Wartość odżywcza przepisu

Tytuł Waga (g) Wartość energetyczna (kcal) Białko (g) PHE (mg)
Papier do sajgonek z tapioką 36 122.4 0 0
Ogórek 80 11.2 0.56 18.4
Cukinia 50 8.5 0.6 27.5
Marchew 80 26.4 0.8 28
Por 20 5.8 0.44 26.8
Rukola 20 5 0.52 26
Kolendra świeża 2 0.46 0.04 2
Suma wartości odżywczych