Spaghetti z warzywami

Spaghetti z warzywami

Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu. Pieczarki umyć i pokroić, a następnie udusić na oleju. Paprykę pokroić w słupki, cebulę w kostkę, dodać do pieczarek i poddusić do miękkości. Na koniec duszenia dodać pokrojonego pomidora, sól, pieprz do smaku. Przygotowany sos położyć na makaron.

Phe 102 mg, B 2,9 g, E 523 kcal


Wartość odżywcza przepisu

Tytuł Waga (g) Wartość energetyczna (kcal) Białko (g) PHE (mg)
Loprofin Makaron Spaghetti 500g 100 360 0.4 10
Pieczarka uprawna, świeża 50 13 2 53.5
Papryka czerwona 30 9.6 0.39 15
Pomidor 30 5.7 0.27 6.9
Papryka zielona 20 4.4 0.22 8.4
Cebula 10 3.3 0.14 6.2
Olej słonecznikowy 15 135 0 0
Suma wartości odżywczych