Sos do spaghetti

Sos do spaghetti

Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić na kawałki. Paprykę czerwoną i zieloną pokroić na kawałki, a cebulę w talarki. Do garnka wlać olej, dodać paprykę, następnie cebulę, pokrojone pieczarki i pomidory. Dusić wraz z przyprawami. Na koniec dodać kukurydzę i chwilę poddusić.

 

Całość (5 porcji): Phe 249 mg, B 7 g, E 308 kcal

1 porcja: Phe 49,8 mg, B 1,4 g, E 76 kcal


Wartość odżywcza przepisu

Tytuł Waga (g) Wartość energetyczna (kcal) Białko (g) PHE (mg)
Pomidor 200 38 1.8 46
Kukurydza, konserwowa 20 21.8 0.58 17
Cebula 100 33 1.4 62
Pieczarka uprawna, świeża 30 7.8 1.2 32.1
Papryka czerwona 100 32 1.3 50
Papryka zielona 100 22 1.1 42
Suma wartości odżywczych