Sałata z sosem czosnkowo-pomidorowo-ogórkowym

Sałata z sosem czosnkowo-pomidorowo-ogórkowym

Wykonanie:

  1. Świeże listki sałaty dokładnie umyć pod bieżącą wodą, osuszyć.
  2. Do miseczki przełożyć sos, dodać pokrojone drobno bez skórki pomidory i starte na tarce jarzynowej b/s ogórki. Całość połączyć.
  3. Doprawić do smaku pieprzem. Położyć w naczyniu plaster pomidora b/s, ułożyć sałatę i polać sosem.

Idealna potrawa jako przekąska PKU lub dodatek do dania obiadowego.


Wartość odżywcza przepisu

Tytuł Waga (g) Wartość energetyczna (kcal) Białko (g) PHE (mg)
Sałata 20 3.2 0.28 18.2
Sos czosnkowy ,,Ocetix” 40 1.6 0.4 20
Ogórek 35 4.9 0.245 8.05
Pomidory 50 10 0.6 21
Suma wartości odżywczych