Rogaliki z powidłami śliwkowymi

Rogaliki z powidłami śliwkowymi

Jajko rozetrzeć z cukrem, drożdże rozpuścić w ciepłej wodzie. Połączyć wszystkie składniki oprócz powideł i wyrobić ciasto. Rozwałkować, podzielić na 2. części i posmarować powidłami a następnie zwinąć rogaliki. Piec w temp. 220 stopni przez okolo 40 min., aż ciasto sie zarumieni.

 

Ilość fenyloalaniny: 93,3 mg
Ilość białka: 2,3 g
Ilość energii: 697 kcal
Dla ilu osób jest danie: 1 (2 rogaliki)


Wartość odżywcza przepisu

Tytuł Waga (g) Wartość energetyczna (kcal) Białko (g) PHE (mg)
Żółtko jaja kurzego 9 28.53 1.395 62.28
Drożdże piekarskie, prasowane 2 2.12 0.226 10.68
Masło ekstra 15 112.2 0.105 4.8
Mąka niskobiałkowa PKU 120 459.6 0.48 23.28
Powidła śliwkowe 20 42.8 0.2 6.2
Cukier 20 79.8 0 0
Suma wartości odżywczych