Autor: Redakcja Nutricia
|
Opublikowano:
Przepis na 6 bułeczek
Wymieszaj mąkę z drożdżami, solą i wszystkimi sypkimi dodatkami.
Dodaj wodę z olejem i wymieszaj dokładnie aż powstanie ciasto.
Uformuj bułeczki rękami posmarowanymi oliwą lub olejem. Odstaw przykryte do wyrośnięcia w cieply miejscu na około godzinę.
Piecz 25 minut w 200 stopniach.
Smacznego!
Wartość odżywcza przepisu
| Tytuł |
Waga (g) |
Wartość energetyczna (kcal) |
Białko (g) |
PHE (mg) |
|
Ekstra koncentrat mąki krakowskiej niskobiałkowej PKU Balviten |
200 |
712 |
0.6 |
62 |
|
skrobia kukurydziana |
30 |
105.9 |
0.06 |
3.3 |
|
kakao |
1 |
4.5 |
0.18 |
8.72 |
|
guma guar |
4 |
16 |
0.18 |
9 |
|
soda |
4 |
0 |
0 |
0 |
|
cukier puder |
5 |
20 |
0 |
0 |
|
sól |
5 |
0 |
0 |
0 |
|
olej rzepakowy |
15 |
132.6 |
0 |
0 |
| Suma wartości odżywczych |
|
|
|
|