Poduszki z papieru ryżowego

Poduszki z papieru ryżowego

Przepis na 2 porcje  (16-20 szt.) 

 

  1. 1. Arkusz papieru polej łyżką soku i rozprowadź ręką po całości. Odwróć papier i zrób to samo.
  2. 2. Teraz tak samo zrób z drugim arkuszem i połóż go na tym pierwszym.
  3. 3 Poczekaj dwie minuty, jeśli na papierze widać płyn zdejmij nadmiar soku.
  4. 4. Przed pokrojeniem papier powinien być matowy, pokrój go w trójkąty tak jak pizzę.
  5. 5. Ułóż trójkąty na papierze do pieczenia tak, aby się nie dotykały i piecz 8-10 minut w 180 stopniach z termoobiegiem. Wstaw jedną blaszkę do pieczenia wtedy sukces gwarantowany 🙂
  6. 6. Możesz też namoczyć papier w wodzie i posypać jeden arkusz odrobiną czarnuszki, a potem przykryć drugim papierem. Reszta tak samo. 

 

Smaczego 🙂


Wartość odżywcza przepisu

Tytuł Waga (g) Wartość energetyczna (kcal) Białko (g) PHE (mg)
Papier do sajgonek z tapioki 36 122.4 0 0
Sok z buraków 50 17 0.4 17.5
Suma wartości odżywczych