Pierogi z bambusem i kapustą pekińską

Pierogi z bambusem i kapustą pekińską

Przepis na około 12 sztuk

Sposób przygotowania

 

Ciasto – wykorzystaj przepis na ciasto, z któregoś z poniższych przepisów:
– pierogi z kapustą i grzybami
– czerwone pierogi ruskie
– pierożki won ton

Farsz:

Posiekaj drobno pędy bambusa, smaż na oleju aż się lekko przyrumienią i dodaj posiekaną drobno kapustę pekińską i startą na grubych oczkach marchew. Całość smaż dalej, niech warzywa trochę zmiękną. Zdejmij z ognia.

Dodaj posiekane drobno: seler naciowy i kolendrę, polej olejem sezamowym. Całość wymieszaj i dopraw do smaku.

 

Z ciasta wykrój kółeczka, nałóż farsz i zlep brzegi ciasta. Gotuj w osolonej wodzie. Gdy wypłyną, gotuj dwie minuty i odcedź.


Wartość odżywcza przepisu

Tytuł Waga (g) Wartość energetyczna (kcal) Białko (g) PHE (mg)
olej 10 88.4 0 0
pędy bambusa 75 17.63 1.76 45
kapusta pekińska 80 9.6 0.96 32.8
marchewka 100 27 1 35
kolendra świeża 2 0.44 0.05 2.4
seler naciowy 80 10.4 0.8 15.2
olej sezamowy 5 44.2 0 0
Suma wartości odżywczych