PASTA ALA JAJECZNA Z CZARNĄ SOLĄ

PASTA ALA JAJECZNA Z CZARNĄ SOLĄ

Przepis na 4 porcje

 

  • Ugotowane warzywa zmiażdż widelcem za pastę.
  • Pieczarkę zetrzyj na tarce i posiekaj szczypiorek.
  • Wszystkie składniki wymieszaj, dopraw do smaku i gotowe!

Do tego przepisu warto użyć warzyw ugotowanych w bulionie do barszczu wielkanocnego 😉

 

Smacznego!


Wartość odżywcza przepisu

Tytuł Waga (g) Wartość energetyczna (kcal) Białko (g) PHE (mg)
Pietruszka korzeń 60 22.8 1.56 55.2
Seler korzeniowy 100 21 1.6 92
Ziemniaki 100 77 1.9 85
Pieczarki 20 3.4 0.54 21.4
Szczypiorek 5 1.45 0.21 12.65
Suma wartości odżywczych