Makaron z warzywami

Makaron z warzywami

Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu w osolonej wodzie. Cebulę i pora oczyścić, pokroić w plastry, zeszklić na oleju. Dodać szpinak i brokuł, podlać 5 łyżkami wody i gotować dalej. Następnie dodać Milupa lp-drink. Makaron połączyć z przygotowanym sosem i wymieszać.

Wartość odżywcza:

Całość (3 porcje): Phe 310 mg, B 6,8 g, E 790 kcal


Wartość odżywcza przepisu

Tytuł Waga (g) Wartość energetyczna (kcal) Białko (g) PHE (mg)
Loprofin Makaron Fusilli (świderki) 500g 150 540 0.6 15
Cebula 50 16.5 0.7 31
Por 30 8.7 0.66 40.2
Szpinak, mrożony 100 20 2.3 138
Brokuły 50 15.5 1.5 63
Olej rzepakowy 10 90 0 0
milupa lp-drink 400 g Niskobiałkowy napój w proszku 20 100.4 0.8 20
Suma wartości odżywczych