Makaron z dynią

Makaron z dynią

Przepis na 2 porcje

Sposób przygotowania:

  • Makaron ugotuj według instrukcji na opakowaniu.
  • Cebulę pokrój w piórka, imbir w cieniutkie paseczki, a dynię w kostkę. Posiekaj papryczkę chilli i kolendrę.
  • Na oleju przesmaż cebulę, pędy bambusa, imbir oraz anyż, aż wszystko się zrumieni.
  • Dodaj kawałki dyni i smaż 3-4 minuty. Po tym czasie wyjmij gwiazki anyżu.
  • Do warzyw dodaj chili i ugotowany makaron i całość wymieszaj.
  • Dopraw olejem sezamowym, sosem sojowym i posyp kolendrą.

 

Smacznego 🙂


Wartość odżywcza przepisu

Tytuł Waga (g) Wartość energetyczna (kcal) Białko (g) PHE (mg)
olej 20 176.8 0 0
cebula 50 15 0.7 31
pędy bambusa 80 18.8 1.88 48
imbir świeży 10 8 0.18 4.5
dynia 200 56 2.6 94
chilli świeże 10 4 0.19 6.2
kolendra świeża 5 1.15 0.11 5.25
Makaron Krakowski niskobiałkowy PKU 30 104.4 0.09 3.18
sos sojowy 10 7.7 0.9 45
olej sezamowy 10 88.4 0 0
Suma wartości odżywczych