Makaron niskobiałkowy z warzywami

Makaron niskobiałkowy z warzywami

Sposób przygotowania:

Składniki sosu dokładnie roztrzepać trzepaczką. Ugotować makaron. Odcedzić i jeszcze gorący wymieszać z sosem. Dodać pozostałe składniki. Całość ostudzić. Przed podaniem posypać opłukaną i drobno posiekaną natką pietruszki.

Wartość odżywcza:

Całość (2 porcje): Phe 137 mg, B 3,4 g, E 730 kcal


Wartość odżywcza przepisu

Tytuł Waga (g) Wartość energetyczna (kcal) Białko (g) PHE (mg)
Loprofin Makaron Fusilli (świderki) 500g 50 180 0.2 5
Cebula 50 16.5 0.7 31
Rzodkiewka 30 5.4 0.3 14.7
Papryka czerwona 50 16 0.65 25
Pieczarka uprawna, świeża 25 6.5 1 26.75
Olej rzepakowy 50 450 0 0
Musztarda 5 8.25 0.285 12
Cukier 5 19.95 0 0
Czosnek 5 7.6 0.32 13.5
Pietruszka, liście 4 1.96 16 8
Suma wartości odżywczych