1. Sałatę dokładnie umyć i ułożyć na talerzu.
2. Umytą rzodkiewkę pokroić w cienkie plasterki, szczypiorek drobno posiekać.
3. Winogrono przekroić na pół.
4. Tak przygotowane składniki do wiosennej sałatki ułożyć na talerzu i polać płynnym miodem.
1. Sałatę dokładnie umyć i ułożyć na talerzu.
2. Umytą rzodkiewkę pokroić w cienkie plasterki, szczypiorek drobno posiekać.
3. Winogrono przekroić na pół.
4. Tak przygotowane składniki do wiosennej sałatki ułożyć na talerzu i polać płynnym miodem.
| Tytuł | Waga (g) | Wartość energetyczna (kcal) | Białko (g) | PHE (mg) |
|---|---|---|---|---|
| Sałata | 60 | 9.6 | 0.84 | 54.6 |
| Rzodkiewka | 30 | 5.4 | 0.3 | 14.7 |
| Winogrona | 30 | 21.3 | 0.15 | 3.9 |
| Szczypiorek | 15 | 5.25 | 0.615 | 37.95 |
| Miód pszczeli | 5 | 15.95 | 0.015 | 0 |
| Suma wartości odżywczych |