Krakersy PKU

Krakersy PKU

Przepis na 2 porcje (około 14-16 krakersów) 

 

  1. 1. W misce wymieszaj dokładnie wszystkie suche składniki.
  2. 2. Do suchych składników wlej wodę i wyrób szpatułką ciasto. Odstaw na 5 minut.
  3. 3. Polej ciasto oliwą, wylej na papier do pieczenia i delikatnie rozsmaruj szpatułką na cieniutki placek (ok. 20 x 25 cm)
  4. 5. Piecz w 180 stopniach pół godziny, grzanie góra/dół. Wyjmij z piekarnika i połam na kawałki. 

 

Smacznego 🙂


Wartość odżywcza przepisu

Tytuł Waga (g) Wartość energetyczna (kcal) Białko (g) PHE (mg)
Skrobia kukurydziana 100 351 0.2 11
Proszek do pieczenia 2 5.26 0.01 0.26
Kmin rzymski 1 3.74 0.18 9
Kurkuma 0.5 1.40 0.05 2.23
Papryka wędzona w proszku 0.5 1.45 0.08 3.75
Oliwa z oliwek 100 897 0 0
Suma wartości odżywczych