Przepis na dyniowe kotleciki od naszej Fenymenalnej Ambasadorki – Magdaleny!

Na szkolnych korytarzach rozległ się dzisiaj pierwszy dzwonek! ? Dzieci wracają do swoich obowiązków, a my podpowiadamy Wam, jak umilić im te pierwsze, powakacyjne dni! ?

Dyniowe kotleciki idealnie sprawdzą się jako obiad dla malucha, który można wygodnie zapakować do lunch boxu w towarzystwie ulubionych dodatków! ??

 

Składniki:
  • 50 g dynia
  • 20 g mąka n/białkowa Pku
  • 20 g bułka tarta n/białkowa Pku
  • sól

 

Sposób przygotowania:

Dynię np. piżmową obrać i  zetrzeć na tarce na małych oczkach. Dodać mąkę pku i troszkę bułki tartej i soli do smaku. Wymieszać. Kłaść ciasto na rozgrzaną patelnię.
Można podawać z warzywami/surówką i ugotowanymi ziemniaczkami.