Kanapka z grillowaną dynią

Kanapka z grillowaną dynią

  1. 1. Dynię pokrój w podłużne kawałki, posmaruj oliwą i smaż po 6 minut z każdej strony na patelni grillowej.
  2. 2. Posmaruj kromki chleba serkiem, ułóż dynię, szczypiorek i listki kolendry.
  3. 3. Dopraw solą i pieprzem. Złóż kanapkę.

 

Smacznego 🙂


Wartość odżywcza przepisu

Tytuł Waga (g) Wartość energetyczna (kcal) Białko (g) PHE (mg)
Chleb niskobiałkowy (2 kromki) 50 130.5 0.5 12
Dynia 70 23.1 0.91 32.9
Szczypiorek 2 0.7 0.082 5.06
Kolendra świeża 1 2.79 0.02 1
Serek violife kremowy cheddar 20 48.8 0.04 2
Oliwa z oliwek 2 17.49 0 0
Suma wartości odżywczych