Farsz do pierogów z kapustą i boczniakami

Farsz do pierogów z kapustą i boczniakami

Cebulę, selera naciowego, pieczarki, boczniaki i suszone śliwki drobno posiekaj. Kapustę kiszoną mocno odciśnij i posiekaj. Marchewkę ugotuj i zetrzyj na grubych oczkach.

Cebulę i selera przesmaż na odrobinie oleju. Kiedy się przyrumienią dodaj grzyby i smaż aż dobrze odparują. Całość przełóż do miski. Na patelnię wrzuć kapustę i śliwki i smaż aż zaczną się rumienić. Przesmażone warzywa wymieszaj i dodaj do nich startą marchew. Całość dopraw do smaku.

 

Smacznego!


Wartość odżywcza przepisu

Tytuł Waga (g) Wartość energetyczna (kcal) Białko (g) PHE (mg)
cebula 60 18 0.84 37.2
seler naciowy 15 1.95 0.15 2.85
boczniaki 50 16 1.25 56
pieczarki 35 5.95 0.95 37.45
kapusta kiszona 140 16.8 1.54 64.4
marchew 90 24.3 0.9 31.5
śliwka suszona 40 113.6 1.4 70
miód 10 32.4 0.03 0
Suma wartości odżywczych