Dyniowy farsz do pierogów

Dyniowy farsz do pierogów

Dynię pokrój w kawałki i upiecz do miękości. Pomarańczę, gruszkę i imbir pokrój na drobne kawałki i przesmaż na maśle aż zmiękną i odparuje woda. Upieczoną dynię rozgnieć na puree i wymieszaj z usmażonymi owocami. Całość dopraw sokiem z limonki lub cytryny, kardamonem, solą i pieprzem.

 

Smacznego!


Wartość odżywcza przepisu

Tytuł Waga (g) Wartość energetyczna (kcal) Białko (g) PHE (mg)
dynia 200 56 2.6 94
gruszka 70 37.8 0.42 30.1
imbir 3 2.4 0.05 1.35
pomarańcza 50 22 0.45 19.5
masło 5 36.75 0.03 1.6
papryczka chilli 1 0.4 0.02 0.62
sok z limonki 3 0.9 0.01 0.54
Suma wartości odżywczych