Deser owocowy

Deser owocowy

Brzoskwinię, winogrono umyć i pokroić w kawałki. Schłodzoną śmietanę 30% wlać do wysokiego naczynia i ubić mikserem a na koniec wsypać cukier. W salaterce ułożyć wcześniej przygotowane winogrono, brzoskwinię i nałożyć ubitą śmietanę.
Na koniec posypać ubitą śmietanę czarną jagodą.

 

Ilość fenyloalaniny: 219 mg
Ilość białka: 5,3 g
Ilość energii: 735 kcal
Dla ilu osób jest danie: 2


Wartość odżywcza przepisu

Tytuł Waga (g) Wartość energetyczna (kcal) Białko (g) PHE (mg)
Arbuz 60 21.6 0.36 13.2
Banan 40 38.8 0.4 18
Brzoskwinia 40 20 0.4 12
Rodzynki, suszone 10 28.6 0.23 8.5
Śmietana 30% 50 143.5 1.1 50
Cukier puder 15 60 0 0
Suma wartości odżywczych