CYMES Z DYNI (2 porcje)

CYMES Z DYNI (2 porcje)

Składniki:
olej 30 ml
miód 15 ml
cynamon laska
cytryna 1 szt.
marchew pokrojona w kostkę 100 g
dynia pokrojona w kostkę 200 g
sól
imbir pokrojony w kostkę 10 g
jabłko 100 g
rodzynki namoczone 30 g
śliwki suszone pokrojone 30 g
czosnek posiekany 10 g

 

Przygotowanie:

1. Przesmaż na oleju laskę cynamonu.

2. Dodaj miód i pokrojone warzywa. Smaż, aż się zeszklą.

3. Posól, dodaj imbir, jabłko, czosnek, rodzynki i śliwki, podlej wodą.

4. Duś na małym ogniu czasem mieszając, aż jabłka się rozpadną i całość będzie gęsta.

 

Wartości dla całości

PHE 198 mg, B 5.61 g, E 557 kcal

Jedna porcja

PHE 99 mg, B 2,8 g E 279 kcal