Crepes – naleśniki

Crepes – naleśniki

Wymieszaj razem mąkę, zmiennik jajka, PKU-Milch i 40 ml wody, aby powstało gładkie ciasto. Pozostaw je na 20 min, żeby napęczniało, po czym dodaj proszek do pieczenia rozprowadzony łyżką wody i wszystko wymieszaj. Smaż naleśniki na rozgrzanym oleju. Podawaj z wybranym nadzieniem.

 

Ilość fenyloalaniny: 22 mg
Ilość białka: 0,8 g
Ilość energii: 775 kcal
Dla ilu osób jest danie: 2


Wartość odżywcza przepisu

Tytuł Waga (g) Wartość energetyczna (kcal) Białko (g) PHE (mg)
Mąka niskobiałkowa PKU 75 287.25 0.3 14.55
Zamiennik jajka niskobiałkowy PKU 200 g 10 36 0.03 0.5
Proszek do pieczenia. Produkt bezglutenowy 100 g 5 13.15 0.03 0.655
Olej rzepakowy 10 90 0 0
Suma wartości odżywczych