Bułki burgerowe

Bułki burgerowe

  • W misce wymieszaj mikserem wodę z gumą guar i kurkumą aż porządnie zgęstnieje.
  • Dodaj mąkę, drożdże i sól i całość dokładnie wmieszaj.
  • Połowę masła (10 g) rozpuść w garnuszku.
  • Rozpuszczone masło wmieszaj do miski z ciastem.
  • Uformuj bułeczki rękami posmarowanymi resztą masła lub olejem.
  • Odstaw przykryte do wyrośnięcia w ciepłym miejscu na około godzinę.
  • Piecz w 180 stopniach, około 25 min.

 

Smacznego!


Wartość odżywcza przepisu

Tytuł Waga (g) Wartość energetyczna (kcal) Białko (g) PHE (mg)
PKU Multi Mix mieszanka uniwersalna niskobiałkowa 100 343 0 9
skrobia ziemniaczana 20 67.6 0.12 5.8
drożdże instant 3 9 1.32 66
guma guar 2 4.18 0.11 5.7
kurkuma 3 8.37 0.27 13.35
masło ekstra 20 149.6 0.14 6.4
Suma wartości odżywczych