Przepis na 1 porcję: Ogórka i rzodkiewkę zetrzyj na tarce o drobnych oczkach posól, popieprz, dodaj pokrojony koperek i wymieszaj. Odstaw na kwadrans do lodówki niech się przegryzą. (Jeśli chcesz pokrój po kilka plasterków ogórka i rzodkiewki, będą ładnie wyglądały na talerzu). Teraz dodaj jogurt wegański i wymieszaj, skrop sokiem z cytryny i oliwą.
Wartość odżywcza przepisu
Tytuł | Waga (g) | Wartość energetyczna (kcal) | Białko (g) | PHE (mg) |
---|---|---|---|---|
Ogórek | 100 | 11 | 0.7 | 23 |
Rzodkiewka | 15 | 2 | 0.15 | 7.35 |
Koper ogrodowy | 1 | 1 | 0.028 | 1.26 |
Sok cytrynowy | 3 | 2 | 0.012 | 0.54 |
Oliwa z oliwek | 1 | 8 | 0 | 0 |
Cocogurt kremowy vegan | 150 | 96 | 1.05 | 52.5 |
Suma wartości odżywczych |