Faszerowane pieczarki ryżem

Faszerowane pieczarki ryżem

1. Ryż ugotować na sypki

2. Wszystkie warzywa pokroić w kostkę

3. Smażyć na oleju

3. Zimny farsz nakładać do pieczarek

4. Zapiekać pół godziny  w piekarniku

Na wierzch dałam ketchup majonez szczypiorek i pomidorki do dekoracji

Smacznego 🙂


Wartość odżywcza przepisu

Tytuł Waga (g) Wartość energetyczna (kcal) Białko (g) PHE (mg)
Cukinia 114 19.38 1.368 62.7
Papryka czerwona 66 21.12 0.858 33
Papryka zielona 74 16.28 0.814 31.08
Cebula 54 17.82 0.756 33.48
Pomidor 65 12.35 0.585 14.95
Pieczarka uprawna, świeża 122 31.72 4.88 130.54
Ryż biały PKU 500 g 150 532.5 0.9 30
Olej rzepakowy 10 90 0 0
Szczypiorek 5 1.75 0.205 12.65
Keczup 10 9.9 0.18 6.2
Majonez domowy z olejem rzepakowym 10 72.6 0.13 5.7
Pomidor 10 1.9 0.09 2.3
Suma wartości odżywczych