Salsa mango-marchewka

Salsa mango-marchewka

Składniki: 

– marchew 70 g

– mango 60 g

– kolendra 5 g

 

Przygotowanie: 

1. Warzywa umyć. Marchew obrać, zważyć i pokroić w drobną kostkę, to samo zrobić z mango.

2. Odważyć 5 g kolendry i posiekać. Na koniec wszystko razem wymieszać.

3. Można dodać odrobinę oliwy, ale dojrzałe mango daje tyle soku, że nie ma takiej potrzeby. Dla bardziej odważnych możną pokusić się o dodanie odrobiny papryki chili, dla zaostrzenia smaku.

Ilość PHE: 42,43 g
Ilość białka: 1,11 g
Ilość energii: 60,25 kcal
Ilość porcji: 2


Wartość odżywcza przepisu

Tytuł Waga (g) Wartość energetyczna (kcal) Białko (g) PHE (mg)
Marchew 70 23.1 0.7 24.5
Mango 60 41.4 0.3 12.6
Kolendra 5 13.95 1.1
Suma wartości odżywczych