KLUSKI DYNIOWE 1 PORCJA

KLUSKI DYNIOWE 1 PORCJA

Dynię obierz pokrój na kawałki, obtocz w odrobinie oliwy, dodaj sól i posyp tymiankiem. Piecz godzinę w 180 stopniach. Wystudź dokładnie, przetrzyj przez sito, dodaj skrobie ziemniaczaną, wymieszaj dokładnie i podziel na 4 równe części, a następnie uformuj w kulki. Z każdej z nich oderwij mały kawałeczek i wymieszaj z posiekaną natką pietruszki. Będą to zielone ogonki” mini dyni. Z większych kawałków ciasta uformuj kulki i lekko je spłaszcz, tak żeby wyszły podobne do kształtu dyni. W kulkach wyciśnij płytkie rowki za pomocą sznurka i doczep przygotowane wcześniej zielone ogonki. Gotuj w osolonej wodzie 6  minut i przełóż do naczynia do gotowania na parze, gotuj jeszcze 10 minut. 


Wartość odżywcza przepisu

Tytuł Waga (g) Wartość energetyczna (kcal) Białko (g) PHE (mg)
280 423 3.8 144
Suma wartości odżywczych