Faszerowane pomidory warzywami i fetą

Faszerowane pomidory warzywami i fetą

Przepis na 4 porcje

 

  1. 1. Wydrąż pomidory. Zachowaj odcięty wierzch i pokrój go drobno. 
  2. 2. Pokrój drobno cukinię, czosnek i oliwki. Wymieszaj z pokruszoną wegańską fetą, ziołami i dopraw.
  3. 3. Nafaszeruj pomidory i piecz 20 minut w 180 stopniach. 

 

Smacznego!


Wartość odżywcza przepisu

Tytuł Waga (g) Wartość energetyczna (kcal) Białko (g) PHE (mg)
Pomidor 400 76 3.6 92
Cukinia 80 13.6 0.96 44
Oliwki zielone 40 52.8 0.56 28
Czosnek 4 6.1 0.256 10.8
Greek feta vegańska Violife 40 122 0 0
Tymianek świeży 1 1 0.056 2.8
Rozmaryn świeży 1 1.3 0.33 1.65
Suma wartości odżywczych