Kanapka z boczniakiem

Kanapka z boczniakiem

  1. 1. Boczniaki przesmaż na oliwie, niech się przyrumienią.
  2. 2. Ogórka i pomidora pokrój w paseczki (możesz wykorzystać ogórka konserwowego jeśli wolisz).
  3. 3. Koperek posiekaj, wymieszaj z serkiem, dopraw solą i pieprzem.
  4. 4. Posmaruj kromki chleba serkiem, ułóż boczniaki, pomidory oraz ogórka. Złóż kanapkę. 

 

Smacznego 🙂


Wartość odżywcza przepisu

Tytuł Waga (g) Wartość energetyczna (kcal) Białko (g) PHE (mg)
Chleb niskobiałkowy (2 kromki) 50 130.5 0.5 12
Boczniaki 40 12.8 1 44.8
Pomidory suszone 10 6.1 0.29 14.5
Ogórek kiszony 15 2.1 0.06 3
Serek kremowy violife 40 95.6 0 0
Koperek 1 0.33 0.028 1.26
Oliwa z oliwek 2 17.94 0 0
Suma wartości odżywczych