Dip marchewka

Dip marchewka

Przepis na 5 porcji

 

  1. 1. Marchewkę obierz, pokrój na kawałki polej oliwą i piecz w 180 stopniach 45 minut. 
  2. 2. Upieczoną marchewkę zmiażdż widelcem, dopraw kardamonem i solą.
  3. 3. Do rondelka wlej wodę, dodaj marchew i smaż 10 minut.
  4. 4. Dodaj posiekaną kolendrę i wymieszaj, Zblenduj całość.

 

Podawaj z grillowanymi warzywami.

Smacznego 🙂


Wartość odżywcza przepisu

Tytuł Waga (g) Wartość energetyczna (kcal) Białko (g) PHE (mg)
Marchew 250 82.5 2.5 87.5
Kolendra 4 0.92 0.08 4
Oliwa z oliwek 5 44.85 0 0
Suma wartości odżywczych