Dip papryka-pomidor

Dip papryka-pomidor

Przepis na 6 porcji

 

  1. 1. Paprykę piecz w 180 stopniach, 30 minut.
  2. 2. Z upieczonej papryki wyjmij pestki i obierz paprykę ze skóry. 
  3. 3. Pomidory gotuj w rondelku razem z chili, aż ich ilość zredukuje się o połowę.
  4. 4. Do pomidorów dodaj pieczoną paprykę, dopraw i zmiksuj.
  5. 5. Zetrzyj skórkę z pomarańczy i wymieszaj z dipem. 

 

Podawaj z grillowanymi warzywami.

Smacznego 🙂


Wartość odżywcza przepisu

Tytuł Waga (g) Wartość energetyczna (kcal) Białko (g) PHE (mg)
Papryka czerwona 200 62 2.6 100
Pomidory z puszki 240 48 2.64 132
Pomarańcza 1 0.47 0.009 0.39
Chili świeże 2 0.8 0.04 0.2
Suma wartości odżywczych