Zupa buraczkowa z gruszką

Zupa buraczkowa z gruszką

Przepis na 3 porcje

 

  1. 1. Warzywa i owoce pokrój drobno.
  2. 2. W garnku rozgrzej oliwę i przesmaż na niej warzywa razem z liściami laurowymi.
  3. 3. Zalej warzywa wodą i gotuj około pół godziny.
  4. 4. Wyjmij liście laurowe, zmiksuj i dopraw zupę.  
  5. 5. Opcjonalnie połowę gruszki pokrój w kostkę i wsyp do gotowej już zupy. 

 

Smacznego 🙂


Wartość odżywcza przepisu

Tytuł Waga (g) Wartość energetyczna (kcal) Białko (g) PHE (mg)
Oliwa 10 89.7 0 0
Jabłko 80 40 0.32 9.6
Buraki ugotowane 400 148 6.4 292
Pomarańcza 40 18.8 0.36 15.6
Gruszka 80 46.4 0.48 34.4
Suma wartości odżywczych