Poke bowl

Poke bowl

Sposób przygotowania

1. Ugotuj ryż zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
2. W zimnej wodzie namocz wodorosty i po 10 minutach wyjmij z wody.
3. Pokrój warzywa w paseczki lub inne kształty, które Ci się podobają.
4. W miseczce ułóż ryż, na nim warzywa i dodatki.
5. Całość polej sosem.


Wartość odżywcza przepisu

Tytuł Waga (g) Wartość energetyczna (kcal) Białko (g) PHE (mg)
Zastępnik ryż niskobiałkowy PKU 500 g: 100 353 0.2 9
Marchew 25 8.25 0.25 8.75
Papryka czerwona 20 6.4 0.26 10
Rzodkiewki kiszone 15 2.55 0.135 6.75
Szczypiorek 10 3.5 0.41 25.3
Kapusta czerwona 15 4.65 0.285 12
Ogórek 50 7 0.35 11.5
Awokado 40 67.6 0.8 34.4
Wodorosty wakame 1 2.04 0.21 10.5
Imbir marynowany do sushi 5 0.3 0.01 0.5
Sos słodki chili 5 9.65 0.065 3.25
Suma wartości odżywczych