Pasta z awokado

Pasta z awokado

Sposób przygotowania

1. Awokado pognieć widelcem i skrop sokiem z cytryny lub limonki.
2. Ogórka zetrzyj na tarce i odciśnij sok.
3. Do awokado dodaj ogórka. serek, posiekane chili i szczypior. Wymieszaj wszystko i dopraw solą i pieprzem do smaku.

Możesz użyć tej pasty do wrapów PKU, kanapek, albo jako dip do warzyw.


Wartość odżywcza przepisu

Tytuł Waga (g) Wartość energetyczna (kcal) Białko (g) PHE (mg)
Awokado 80 135.2 1.6 68.8
Szczypiorek 10 3.5 0.41 25.3
Ogórek 50 7 0.35 11.5
Chili świeże 0.5 0.2 0.01 0.05
Serek kremowy Violife 50 119.5 0 0
Sok cytrynowy 1 0.03 0.004 0.18
Suma wartości odżywczych