Kanapki z pastą z bakłażana i papryki z chipsami z jarmużu

Przepis na 8 kanapek

1. Bakłażana i paprykę upiecz w 190 stopniach przez 45 minut.
2. Cebulę posiekaj, marchewkę zetrzyj na na drobnych oczkach.
3. Na patelni rozgrzej oliwę, dodaj cebulę, marchewkę i pieczone warzywa. Smaż aż płyn odparuje.
4. Dopraw startym czosnkiem i posiekanym drobno chili, posól.
5. Ostudź, przełóż do pojemnika i włóż do lodówki.
6. Na oliwie przesmaż listki jarmużu.
7. Ulubione pieczywo PKU posmaruj pastą i na wierzchu ułóż chipsy z jarmużu.

 

Smacznego!


Wartość odżywcza przepisu

Tytuł Waga (g) Wartość energetyczna (kcal) Białko (g) PHE (mg)
Bakłażan 250 65 2.75 122.5
Papryka czerwona 80 16 1.04 40
Oliwa z oliwek 10 89.7 0 0
Cebula 80 26.4 1.12 49.6
Marchew 140 46.2 1.4 49
Czosnek 3 4.56 0.192 8.1
Chilli świeże 1 0.4 0.02 0.1
Jarmuż 40 14.4 1.32 76
Suma wartości odżywczych