Autor: Redakcja Nutricia
|
Opublikowano:
Przepis na 4 porcje
- Ugotowane warzywa zmiażdż widelcem za pastę.
- Pieczarkę zetrzyj na tarce i posiekaj szczypiorek.
- Wszystkie składniki wymieszaj, dopraw do smaku i gotowe!
Do tego przepisu warto użyć warzyw ugotowanych w bulionie do barszczu wielkanocnego 😉
Smacznego!
Wartość odżywcza przepisu
| Tytuł |
Waga (g) |
Wartość energetyczna (kcal) |
Białko (g) |
PHE (mg) |
|
Pietruszka korzeń |
60 |
22.8 |
1.56 |
55.2 |
|
Seler korzeniowy |
100 |
21 |
1.6 |
92 |
|
Ziemniaki |
100 |
77 |
1.9 |
85 |
|
Pieczarki |
20 |
3.4 |
0.54 |
21.4 |
|
Szczypiorek |
5 |
1.45 |
0.21 |
12.65 |
| Suma wartości odżywczych |
|
|
|
|