Makaron z cukinią

Makaron z cukinią

Do rozpuszczonego masła dodać cukinię pokrojoną w cienkie plasterki, posiekaną cebulę i rozgnieciony czosnek. Delikatnie wymieszać i zmniejszyć ogień, następnie przykryć i dusić, aż cukinia będzie miękka. Dodać śmietanę i podgrzać do wrzenia, ale nie gotować. Ugotowany makaron wymieszać z cukinią i doprawić solą i pieprzem.

Phe 263 mg; B 6,3 g, E 1153 kca


Wartość odżywcza przepisu

Tytuł Waga (g) Wartość energetyczna (kcal) Białko (g) PHE (mg)
Loprofin Makaron Fusilli (świderki) 500g 20 720 0.8 20
Cukinia 200 34 2.4 110
Cebula 55 18.15 0.77 34.1
Czosnek 5 7.6 0.32 13.5
Masło ekstra 20 149.6 0.14 6.4
Śmietana 30% 80 229.6 1.76 80
Suma wartości odżywczych