Placuszki ziemniaczano-warzywne

Placuszki ziemniaczano-warzywne

Wszystkie warzywa dokładnie oczyścić, obrać i pokroić w cienkie paski. Wymieszać, dodać mąkę PKU, zamiennik jaja i przyprawy. Wykładać na rozgrzaną oliwę i piec okrągłe placuszki.

 

Całość (3 porcje): Phe 167 mg, B 3,7 g, E 216 kcal


Wartość odżywcza przepisu

Tytuł Waga (g) Wartość energetyczna (kcal) Białko (g) PHE (mg)
Ziemniaki, średnio 100 79 1.9 85
Marchew 50 16.5 0.5 17.5
Cebula 50 16.5 0.7 31
Seler naciowy 30 5.1 0.3 5.7
Mąka niskobiałkowa PKU 20 76.6 0.08 3.88
Zamiennik jajka niskobiałkowy PKU 200 g 10 36 0.03 0.5
Pietruszka, liście 2 0.98 0.088 4
Suma wartości odżywczych