Letni deser

Letni deser

Z arbuza wyciąć skórę, pokroić w kostkę i schłodzić w lodówce około 2 godziny. Następnie pokroić brzoskwinię w paski, banana obrać ze skorki i pokroić w grubsze paski i ułożyć w pucharku. Ubić mikserem śmietanę 30% z cukrem. Schłodzony arbuz ułożyć w pucharku i na wierzch nałożyć ubitą śmietanę i posypać rodzynkami.

 

Ilość fenyloalaniny: 101,7 mg
Ilość białka: 2,49 g
Ilość energii: 310 kcal
Dla ilu osób jest danie: 1


Wartość odżywcza przepisu

Tytuł Waga (g) Wartość energetyczna (kcal) Białko (g) PHE (mg)
Arbuz 60 21.6 0.36 13.2
Banan 40 38.8 0.4 18
Brzoskwinia 40 20 0.4 12
Rodzynki, suszone 10 28.6 0.23 8.5
Śmietana 30% 50 143.5 1.1 50
Cukier puder 15 60 0 0
Suma wartości odżywczych