Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu w osolonej wodzie. Cebulę i pora oczyścić, pokroić w plastry, zeszklić na oleju. Dodać szpinak i brokuł, podlać 5 łyżkami wody i gotować dalej. Następnie dodać Milupa lp-drink. Makaron połączyć z przygotowanym sosem i wymieszać.
Wartość odżywcza:
Całość (3 porcje): Phe 310 mg, B 6,8 g, E 790 kcal
Wartość odżywcza przepisu
Tytuł
Waga (g)
Wartość energetyczna (kcal)
Białko (g)
PHE (mg)
Loprofin Makaron Fusilli (świderki) 500g
150
540
0.6
15
Cebula
50
16.5
0.7
31
Por
30
8.7
0.66
40.2
Szpinak, mrożony
100
20
2.3
138
Brokuły
50
15.5
1.5
63
Olej rzepakowy
10
90
0
0
milupa lp-drink 400 g Niskobiałkowy napój w proszku