Sok owocowo-warzywny

Sok owocowo-warzywny

Marchew, dynię i jabłko zmiksować. Banana obrać ze skóry, skropić lekko sokiem z cytryny i zmiksować. Z pomarańczy wycisnąć sok. Wszystkie składniki połączyć razem. Jeśli sok jest za gęsty można dodać wody.

 

Phe 165 mg, B 4,5 g, E 174 kcal


Wartość odżywcza przepisu

Tytuł Waga (g) Wartość energetyczna (kcal) Białko (g) PHE (mg)
Marchew 200 66 2 70 200 66 2 70
Dynia 100 33 1.3 47 100 33 1.3 47
Banan 50 48.5 0.5 22.5 50 48.5 0.5 22.5
Jabłka, suszone 50 128 1.05 31.5 50 128 1.05 31.5
Pomarańcza 50 23.5 0.45 19.5 50 23.5 0.45 19.5
Suma wartości odżywczych